אתם אוהבים במיה, אבל לא מוכנים להתפשר על מתכון טפל? אולי תנסו את המתכון הזה לבמיה פריכה וטעימה!
מרכיבים:
חצי ק"ג במיה טרייה
מעט שמן זית לטיגון
?1/2? פלפל ירוק חריף פרוס לעיגולים
?1/4? כוס מים
מלח ופלפל
4 בצלים ירוקים (החלק הירוק בלבד) קצוצים
שן שום כתושה
?1/4? כוס מיץ לימון
אופן ההכנה:
?.1? מנקים את הבמיה בזהירות, מעבירים למסננת, שוטפים ומסננים.
?.2? מקפיצים במיה ופלפל ירוק חריף על מחבת עם מעט שמן זית כשתי דקות.
?.3? מוסיפים מים, מלח ופלפל, ומערבבים.
?.4? כשמגיעים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, ומבשלים מכוסה כעשר דקות תוך (אל תשכחו לערבב מדי פעם).
?.5? בסיום הבישול מוסיפים את שאר החומרים ופשוט מערבבים.
פוליסמן אולגה